2023-02-24
长洲有一间名叫⋯茶山⋯Cafe店〰️行咗成条街〰️只见位于新兴街45号舖特别抢眼〰️装修装横有著好写意的感觉〰️而且是一间有特式的Cafe店 。呢度既位置都坐得好舒服〰️细心睇睇餐牌〰️款式真多〰️餐牌造型日系〰️价钱亦相对合理{香蕉果仁朱古力牛角窝夫 $58}我地食前都会先打卡〰️两块窝夫真系好大块〰️再加上香蕉果仁朱古力〰️非常好食〰️窝夫外皮脆〰️而里面系好软〰️好似海棉一样〰️仲保留著原有既温度{绿茶牛乳$38}有浓浓既绿茶味〰️下面牛乳份量非常多〰️一层一层咁食〰️完全满足晒我既要求同口味{日本草莓芭菲 $108}草莓数量多〰️蛋糕仔既质感系软软的海棉〰️忌廉更是入口即溶〰️仲有埋蓝莓🫐真系好丰富〰️最喜欢最上果层草莓🍓雪糕〰️食到冻冰冰好舒服{阿里山金萱青茶 $58}打卡之后真系边饮边欣赏〰️一壶好大〰️而且香气四溢〰️成间舖都有茶香〰️饮茄去系好香醇〰️仲有得再添阿。
{绿茶牛乳$38}
{日本草莓芭菲 $108}