2023-11-05
今日趁天气转凉,再次黎到新都城既乌蝇馆食佢地招牌既烤鱼,有一排无食,估唔到佢地个menu已经转左,今次就可以试下新野。招牌香辣海鲈鱼(小辣) $298一开始叫小辣担心会太辣食唔到,不过一开始果时觉得都唔算好辣。不过食食下个辣味会越黎越出,所以呢个都要番意。香辣汤底口味香浓十分惹味,配上好多种唔同既香料,辣得好爽。海鲈鱼非常新鲜,又唔多细骨,食落啖啖肉,肉质厚实有鲜味。除左鱼冷外,烤鱼本身都会跟几款配料,例如木耳,萝卜同菇等等,每种都十分吸味。莴笋 $28莴笋十分鲜甜,我地比较钟意煮得入味,所以煮到淋哂,等佢可以吸收汤底既精华土豆片 $28土豆片同莴笋一样,最紧要都系可以索到汁,不过唔好煮太耐,好易会溶哂唔见左。鹅肠 $98鹅肠十分干净,口感Q弹带有韧劲,但系唔会有异味,十分好食。炸鱼皮 $38炸得好香脆,渌几秒就可以保留到佢既口感。桂花蜂蜜 $18食辣野紧系要饮返啲蜂蜜滋润下个喉咙,桂花蜂蜜唔系好甜,带带微微蜜香,解辣一流。
招牌香辣海鲈鱼(小辣) $298
莴笋 $28
土豆片 $28
鹅肠 $98
鹅肠十分干净,口感Q弹带有韧劲,但系唔会有异味,十分好食。
炸鱼皮 $38
炸得好香脆,渌几秒就可以保留到佢既口感。
桂花蜂蜜 $18