2017-10-19 706 浏览
是日约左我既未来老公同埋姑妈一齐去食LUNCH,顺便试下呢度D野好唔好食,谂住结婚系呢度搞,又系酒店,价钱又合理,地方好阔,枱同枱之间唔会痴得好埋,有个开放式厨房佢大概两星期会转一次menu,一个SET都系$168-$228坐低就有包食,少少暖暖地,佢D黑醋橄榄油系值得一试既^0^好香(我平时都好少食)!我地Total叫左3个SET Share食头盘:是日餐汤(椰菜花汤),巴马火腿+意大利蜜瓜,黑椒吞拿鱼青菜日式芥末汁汤系比较"杰"身,唔会太浓,但又唔系好特出巴马火腿呢D无得输,配埋蜜瓜可以中和反D咸味芥末汁唔算好"工"鼻(本身唔钟意食芥末都觉得OK)主菜:法国鹌鹑+薯仔芦笋,羊肚菌黑森林火腿忌廉汁阔条面,肉眼排+薯蓉法国鹌鹑+薯仔芦笋:味道好既,不过份量比较少羊肚菌黑森林火腿忌廉汁阔条面:呢个真系十分推介,本身个汁够浓够痴住d阔条面(不过忌廉汁呢d真系邪恶既根源,唔食唔知身体肥)肉眼排+薯蓉:我叫左7成有d熟左少少,下次可以试下叫5成,不过7成牛排都唔会好硬,薯蓉虽然唔系好多,不过都好好食!!有d肉汁味+黑松露味!!最后重有个是日甜品,本身唔系好喜欢食甜野,不过唔好见佢系朱古力,整左

我地Total叫左3个SET Share食
椰菜花汤
汤系比较"杰"身,唔会太浓,但又唔系好特出
巴马火腿+意大利蜜瓜

巴马火腿呢D无得输,配埋蜜瓜可以中和反D咸味
黑椒吞拿鱼青菜日式芥末汁
芥末汁唔算好"工"鼻(本身唔钟意食芥末都觉得OK)
法国鹌鹑+薯仔芦笋
法国鹌鹑+薯仔芦笋:味道好既,不过份量比较少
肉眼排+薯蓉
最后重有个是日甜品,本身唔系好喜欢食甜野,不过唔好见佢系朱古力,整左出黎一d都唔会太甜,好岩d人唔太好甜食
是日甜品

酒店不竟系酒店,地方整洁,服务态度好,侍应都会主动睇下客人有无野需要(斟水,换碟之类)
如果想食个休闲既lunch,呢度系一个几好既选择!
2017-10-18
椰菜花汤