呢度嘅🦀真系非常新鲜,配合不同嘅烹调煮法,一个非凡嘅🦀宴😋有多款嘅套餐选择,我哋就叫咗「嘉 - 鳕场蟹」,前菜系一个冻食嘅蟹肉啫喱杯,另有秋葵,同埋日本嘅白色粟米🌽,好清新,好开胃👍🏻主菜有「烧鳕场蟹(蟹脚•蟹钳)」,蟹钳大大只,啖啖肉,烧得好香,热辣辣好好味。「鳕场蟹脚天妇罗」,系我最欣赏嘅,炸粉好薄,蟹脚好大条,鲜甜又好多肉,食落去,真系觉得系非一般嘅天妇罗🤤,仲要份量好多,每人有成4至5条蟹脚,我哋食完已经饱咗一大半。「鳕场蟹火锅」同「杂菜盘火锅」其实系一齐食嘅火锅配料,有成十几嚿蟹肉,再加一大兜蟹膏,啲菜🥬根本已经食唔晒,虽然都好新鲜,不过冇浪费到,餐厅主动帮我哋pack好俾我哋拎走。「蟹肉饺子」虽然入边系有好多蟹肉同埋紫苏叶,不过我个人觉得就冇乜特别。食完所有火㶽配料之后,餐厅会再帮我哋整个「杂烩粥」,佢会主动问想要「稀」啲定系要「𠎀」啲嘅,个口感就似系泡饭,佢哋会加只蛋,另外再俾紫菜我哋自己加上去食。最后到甜品,我哋拣咗「绿茶红豆糕」同埋「姜茶」,个姜茶好姜味,就好似食完大闸蟹饮姜茶𠮶种嘅味道,而个「绿茶红豆糕」又唔会太甜,啱啱好。不过去到最尾食甜品嘅时候,我哋张枱系坐喺V
呢度嘅🦀真系非常新鲜,配合不同嘅烹调煮法,一个非凡嘅🦀宴😋

不过去到最尾食甜品嘅时候,我哋张枱系坐喺VIP房出边嘅,怀疑入边嘅乘客偷食烟,好浓烈嘅烟味,有啲扫兴,所以即刻埋单走人。
2024-08-23
  • 烧鳕场蟹蟹脚