2020-02-23
话说上次食过返搜味,今次去到第二区又见到同一间店既分店,就再黎食过,呢间分店地方店面大好多,而且坐得又舒服。首先我叫左个香酥猪扒肉燥干拌面,份量都好多,猪扒炸到岩岩好,一啲都唔油腻,非常脆口,啲肉燥系瘦肉黎,重有面底非常弹牙,好有弹性,非常有口感。友人就选左盐酥鸡便当,鸡块炸到金黄色,非常松脆,味道重好好,重有好多其他配料,有劲多𩠌菜可以送饭食,真系好抵食。份量好足,岩晒一班大胃王。再叫多个小食炸花枝丸,有成5粒咁多,炸到外脆内软,好似炸鱼蛋既口感,呢个重更加丰富,一试过返唔到转头。跟住叫左两杯野饮,一杯系黑糖珍珠仙草鲜奶,甜甜地唔算非常甜,较为健康,啲黑糖珍珠好多,好有口感。我就选左芝士奶盖夏日荔枝红茶,好有层次,上面个层芝士非常香浓,系我既最爱,下面𠮶层就好冰冻心凉,真系好凉快。配合得非常好。