2020-07-11
有储开头衣嘅球迷一定唔会唔识得呢间餐厅,lockeroom,位置于朗豪坊旁边的朗晴坊,地铁E1出口过马路2分钟就到,餐厅入面有好多球衣收藏,报置,好企理,老板都花咗唔小心思喺报纸上面, 最吸引嘅系有一张枱既位置,畀个大大个用藤造既XXXXXXL大球衣屏风包住咗。餐厅系疫情期间亦摆放左好多消毒纸巾,酒精以及口罩比客人任用,作为食客,都觉得食得安心。要比Like!前菜:羽衣甘蓝杂莓沙律 78hkd记得对上一次食羽衣金甘蓝已经系喺澳洲嘅事,喺香港都比较难买到雨衣甘蓝, 羽衣甘蓝好新鲜, 沙律醋调配 特别好味, 三种 杂莓水果口味偏酸啱晒仲意酸味既我。E餐 75hkd脆炸吉列美国大鸡扒配扁面set 送餐汤,冻柠茶食呢个套餐令我谂起有一间餐厅叫做大鸡大外卖30几蚊一块, 鸡扒大大片,一只手既size,小食店, 又系炸得吉烈,少油, 烫口, 餐厅用咗蛋黄酱, 好食到唔使十分钟就可以清完成碟扒。 茄汁香草配扁面,茄汁多仲可以用嚟点埋吉列鸡扒食, 茄汁甜甜地,有蕃茄粒口感。 大厨亦都加入咗番薯蓉,好细心,番薯蓉经过调制过之后食落唔会近喉, 亦都有少许蕃茄,四季豆及椰菜,令食客食得更健康。冻柠茶嘅糖浆另
前菜:羽衣甘蓝杂莓沙律 78hkd
E餐 75hkd
脆炸吉列美国大鸡扒配扁面set
送餐汤,冻柠茶
冻柠茶嘅糖浆另上, 好特别嘅系连支叉,都系心型嘅, 真系用尽心思去谂,so sweet 。
D餐 158hkd
波士顿龙虾鲜茄汁意大利饭(半只)set送salad,餐汤,冻柠茶
龙虾肉爽口弹牙, 蟹钳已经一早搏开咗, 有鲜甜的味道,肉质厚, 微微烧焦嘅芝士 配埋龙虾食恰到好味, 龙虾入面好多膏,比起平时人食嘅蟹仲要更加多, 啲饭唔会油,因为怕油,所以点咗 茄汁意大利饭, 食落唔会heavy,good!
甜品6折:
橘子白朱古力芝士蛋糕 35hkd
卖相吸引,餐厅用左一个透明嘅碟装住,高贵 优雅,橘子入口即溶, 铺满咗成个cheesecake 上面, cheesecake嘅饼底系拿破仑口感,虽然欠缺cheese味道,但顶嘅位置加咗新鲜薄荷叶, 整体口感好夹, 层次丰富, 整体食落似系典型澳洲口味嘅蛋糕,我谂澳洲人一定仲意。 cheesecake旁边配搭咗少量吉士酱以及三种莓, 令营养价值提升。
服务费20% 超抵!