2020-09-01
终于系老公生日前开返晚市,劲开心虽然见到头一两个食评麻麻地,但睇相都ok呀,而且都系讲lunch,咁就俾个机会佢啦😬订枱个阵有mark到生日,一入门口,侍应已经好醒话帮我雪住个蛋糕先,劲贴心😍 (我个蛋糕仲细个过拳头🙈)我地叫左两个set dinner同一个小食 (炸椰菜花?),set dinner 一个鱼,一个牛扒。个set有汤或者沙律+主菜+餐饮+甜品小食 — 炸椰菜花香口,好味,又唔油腻👍🏻是日餐汤蕃茄汤,佢预左我地会share, 索性帮我地分左两碗(碟?) Anyway,好饮,开胃👍🏻沙律系菠萝蟹肉沙律,菠萝又香又甜,蟹肉鲜甜但有少少带壳清唔干净,扣少少分啦。主菜 — 鱼外脆内软无over,一流👍🏻。最最最紧要系够热,最怕食西餐就系d食物第一啖已经系和和暖。主菜 — 牛扒 (midium)都好食,佢其实好大块,但系薄身既。(咁薄既扒,问要几成熟在我本人黎讲真系有少少多余?) 两个伴碟都好ok,都有细心调过味。甜品系椰汁朱古力蛋糕,好食既,但本人对”椰”乜都麻麻地,所以.... 非战之罪😅饮品都系奶茶咖啡柠茶柠水个d正常野啦😅戏肉黎喇😎 佢地自动波将我个蚊形蛋糕上碟送上黎,真系好
小食 — 炸椰菜花
香口,好味,又唔油腻👍🏻
主菜 — 鱼
外脆内软无over,一流👍🏻。
最最最紧要系够热,最怕食西餐就系d食物第一啖已经系和和暖。
主菜 — 牛扒 (midium)
两个伴碟都好ok,都有细心调过味。
饮品都系奶茶咖啡柠茶柠水个d正常野啦😅
戏肉黎喇😎
佢地自动波将我个蚊形蛋糕上碟送上黎,真系好意外,仲写好Happy Birthday ,又点晒蜡烛(佢提供😅),拎过黎既时候,仲有继讲生日快乐同多谢我地拣佢地间餐厅庆祝生日,今年呢间餐厅🍴认真唔错👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻