2009-10-18 53 浏览
好食到成日都想返转头的店!牛皇星一定系我地最钟意既餐厅之一。食左都有3,4次,但每一次都好满意咁落楼。呢度既牛肉真系好好味。我地其实差不多每一次都叫相同既野,但次次都无失准,好开心。我地多数会叫的菜式包括:1.牛肉呢个当然系主打。我忘记边一部分,但只要问下伙计边part最lum, 叫个度就arm la. 非常非常好吃,好有肉味,稍微滚一滚就ok la. 呢种牛肉比肥牛好食得多,雪花纹清晰可见,亦唔会太腻。。。必试!2. 石班肉我地系叫一份份的。但很新鲜,有好香既鱼味。鱼肉入口松化,却有口感。百几蚊一碟,我觉得值得。3. 秘制炒蚬非常出色的菜式。。。用秘制酱料炒得很有火候。。。好野味!!!4. 其他配菜一般的蔬菜都很新鲜,价钱也不贵。汤底是新鲜番茄加椰菜,不会太劲茄膏。。ok!唯一批评系餐牌唔算多选择,不过可能店主贵精不贵多吧!如果唔系怕热气,我地可能个个礼拜都帮衬!

好食到成日都想返转头的店!
我地多数会叫的菜式包括:
1.牛肉
2. 石班肉
3. 秘制炒蚬
4. 其他配菜
唯一批评系餐牌唔算多选择,不过可能店主贵精不贵多吧!

如果唔系怕热气,我地可能个个礼拜都帮衬!

主打牛肉。。。好正!
酱爆蟹粉丸
推介秘制炒蚬