2019-05-11
今日brunch 主题系要健康,oolaa 早餐/brunch ,有唔少green /veggie/vegan options 。呢个叫the warm green brunch , 底层系quinoa, 煮熟了的kale同埋脆卜卜嘅杏仁片,面头有半只牛油果,一只水煮蛋同halloumi cheese ! 唔好似为全部菜食唔饱,每种材料都有特出味道,加上新鲜柠檬汁,清新有益得来又够饱肚。 所有菜都偏淡,冇乜调味,食得出新鲜原味道,halloumi cheese 好够咸,加埋其他菜食刚好味道平衡。加上蕃茄汁一杯,为我个健康brunch 划上完美句号。至于同行嘅朋友,选择食得邪恶点,系breakfast burger ,入面夹左hash brown ,肠仔同bacon,仲有件大到「呕」左出来嘅煎蛋,卖相吸引。
加上蕃茄汁一杯,为我个健康brunch 划上完美句号。