2018-12-16 736 浏览
是咁的,今日入屯门探个朋友,由于佢系澳洲返黎,好耐无食过香港有镬气的小炒,我就即刻谂到不如食大排挡啦!咁就揾左呢间喇!铺头都几近屯门市中心,算系就脚。而附近都有好多同类型的大排档,出面有条路,大多的时候应该会坐左出黎,但今日比较大风,所以我地都拣左铺头入面!如果而大排挡黎讲,呢个铺面系好干净!至少地下唔会有纸巾或者湿晒。周围都好多人食鸡煲羊腩煲,但我地得3个人,所以都系叫小炒算。下次人多先食!榄菜肉碎四季豆系送饭的首选!好香!榄菜味唔会太咸,配上肉碎再加啖饭一齐食,饭都可以要多碗!椒盐九肚鱼都好食,鱼好滑,而唔会太多粉,但略嫌可以辣少少就会更惹味!啫啫鸡煲其实黎错左,但侍应不断咁讲唔好意思,所以我地都照要,食物出左就唔好浪费!呢个都系香,葱头同蒜都系我杯茶,鸡都好滑,有酒香!蒜蓉西兰花系因为见到人地果碟靓所以我地都叫,系好食ge!又系好够镬气!整体黎讲呢间值得encore!

榄菜肉碎四季豆

椒盐九肚鱼

啫啫鸡煲

蒜蓉西兰花

整体黎讲呢间值得encore!