2024-09-23
Jo Jo Indian Cuisine一向都非常有人气,餐厅自1985年系已经开业,出名系正宗同传统的印度美食。餐厅嘅店员仲好热情,我同朋友一坐低就介绍餐厅嘅资料。餐厅嘅印度菜系正宗的北印度和南印度美食,最初于1985 年在湾仔的jojo Mess Club 开始营业,以家已系现址营业左5年,大受食客欢迎。餐厅环境充满住印度风情, 灯光柔和,非常有气氛,每个职员都非常有礼貌。我哋今日嚟朝圣就叫咗1个Starter 酸辣蒜蓉炒鲜虾$138- 鲜虾有3只,只只都算大只,而且酸辣蒜蓉汁非常惹味,做前菜一流2个Main🍖羊腿咖喱$198- 只羊腿超大只,肉质嫩滑,咖喱味非常香浓好味,有D辣辣地,用嚟点薄饼或者送饭一流🍗🍚鸡腿炒饭$148- 鸡腿肉好多,炒饭炒得好干身,而且份量都好足, 完全可以够两三个人食!当然要试吓印度烤薄饼平时都只系食开蒜蓉薄饼或者牛油薄特色都唔知点醒饼。今次叫咗个比较特别嘅🫓酥皮千层薄饼$42- 酥皮薄饼好脆口仲有特色嘅印度甜品🍦秘制芒果雪糕$68- 芒果雪糕系自家制,入边有好多果仁,口感好特别,我之前都冇食过!饮品都叫咗Mocktails🍹Fruit Float $8
我哋今日嚟朝圣就叫咗
1个Starter