之前pizza 堂食都中意去pizza express,环境坐得舒服,服务又好,觉得食物味道都唔错。搬左入去东涌,都特登搭去东荟城食pizza express。服务真一流,职员见到我地拖住二个小朋友,已经贴心问我地想坐卡座定要baby chair,又立即拎儿童餐具同埋儿童Menu俾我哋,儿童Menu仲可以画画玩游戏,等家长可以安静🤫点餐,等嘢食嘅时间亦都唔怕小朋友无聊。原来happy hour做紧饮品买一送一,好抵。我哋就叫咗个二人餐$348再加儿童餐$89。二人餐头盘拣左意式焗肉丸,仲有有四块薄饼,热辣辣点埋辣肉酱汁,好惹味。主菜可以拣Pizza或者意粉,我哋就要肉酱意粉同意式野菌意粉🍝。原来唔想食意粉都可以拣螺丝粉,蝴蝶粉,阔条面,四款面底随你拣。意粉意想不到甘大盘,我地四人食都好够,肉酱意粉味道比较浓,肉碎加入咗好多洋葱粒一齐煮,好香。儿童餐我觉得都几抵食。我哋叫咗7吋鸡肉薄饼。新鲜热辣制作果然真系好食好多。薄饼上面都有不少鸡肉,足料。儿童餐仲有一杯果汁🍹,甜品同一杯迷你Bambinoccino。甜品可以拣焗面包球4粒,朱古力蛋糕或者云呢拿雪糕。我拣左朱古力蛋糕,再加$15额外添

原来happy hour做紧饮品买一送一,好抵。
我哋就叫咗个二人餐$348再加儿童餐$89。

二人餐

儿童餐仲有一杯果汁🍹,甜品同一杯迷你Bambinoccino。甜品可以拣焗面包球4粒,朱古力蛋糕或者云呢拿雪糕。我拣左朱古力蛋糕,再加$15额外添加焗面包球(6粒),甘叫应该最抵。朱古力蛋糕超好食,劲浓朱古力味,软熟得来又带点muse嘅口感。
焗面包球要趁热食,好松软,沾上牛油咸咸的,真的不错

迷你Bambinoccino好小巧可爱,系走咖啡版既cappuccino。杯旁仲配上应是饼干的(因二个小可爱好心急食左,所以我都睇唔到系咩)。好甜心,杯Bambinoccino特登有调教温度,唔会太热,暖暖的,唔会烫亲。

最后,仲叫左雪糕,云呢拿雪糕超香好浓味,仲食到粒粒云呢嗱籽。

不得不赞,职员服务真系好好,用餐中途都会适当的来关心客人,见二个小朋友中意画画又会俾多几支颜色笔,又主动俾多几张湿纸巾同纸巾,好贴心。最后走个时,二个囡囡同职员已经friend左,仲话下次一定要再去食。我同老公都好愿意再黎,全程小朋友都食得好开心投入,所以我地家长都食得可以好舒服😆