2023-08-14
完placement同去完grad trip,等待我嘅系成世嘅社蓄生活🥲今个月正式加入观塘老母嘅大家庭☺️最常同同事倾嘅话题紧系「今日食乜好?」,今次食咗好多同事都话好好食嘅哈豆😋港台爱情故事,非常正宗地道嘅台湾菜🇹🇼台湾牛肉面 $62/66(套餐)⭐️推荐⭐️食面第一啖一定系饮汤先,入口超浓郁牛肉味🫨牛肉软嫩入味,面质弹牙非常挂汤👍🏻超级钟意配菜有白萝卜,吸晒汤好好食🤤食到最后一滴都冇剩✌🏻台湾五宝拼盘肉燥饭 $62/66(套餐)⭐️推荐⭐️五宝包括香肠、鸡翼、豆腐、贡丸同花枝丸🍲香喷喷嘅猪肉酱搭配著白饭,口感鲜嫩多汁,质地细软。肉燥酱汁的味道浓郁,融合了大蒜、酱油、糖和其他调味料,散发著浓浓香气🥰五个𩠌加埋肉燥份量好多,搭配入味卤蛋,超级丰富💕手作芋泥窝夫 $38⭐️推荐⭐️超方便可系同一间餐厅食正餐同甜品😆 当然!芋泥口感绵滑细腻,窝夫好似曲奇咁香脆🍪芋泥份量多到边食边跌落碟🤣lunch/tea time过嚟叹杯咖啡食下轻食,享受下一个小小嘅metime都唔错☺️餐厅有好多台湾电影海报同超大幅璧画,画得超级靓,有「那些年我们一起追的女孩」同「月老」,不过唔想骚扰到其他客人所以无影到相🙈员工上饮品
台湾牛肉面 $62/66(套餐)
⭐️推荐⭐️
台湾五宝拼盘肉燥饭 $62/66(套餐)
手作芋泥窝夫 $38
⭐️推荐⭐️
餐厅有好多台湾电影海报同超大幅璧画,画得超级靓,有「那些年我们一起追的女孩」同「月老」,不过唔想骚扰到其他客人所以无影到相🙈员工上饮品嘅时候都超级细心摇匀先上😚无得去旅行住,会体嚟顶住瘾先✌🏻🥹
哈豆
观塘成业街19号成业工业大厦2楼29室饮品豆