2010-06-19
原来香港只有3间分店~不过呢间分店真系几受欢迎,可能开店的时间无荃湾城市中心果间咁耐,所以见食评的数量不算太多,但呢间川味美食的红薯粉真系几得 好多时12:30就无晒位,有次仲见到有几个著西装骨骨的上班一族半跑姿态走向川味美食 霸位!! 人气真高!!今日要搭桌,order完无几耐,见人客比较少d,好多人叫外卖呀,又有好多单身人士eating, 秘制酱汁捞河粉 $13(当时未加价)河粉份量好多~食唔晒..但当时已经好饱.......此店sell4种粉面类,包括红薯粉(粗/幼),拉面,河粉及米线~ 见其他客人食红薯粉又唔系咁「un」同埋几弹牙宽样子,下次决定试下先~ 原来都有少少汤底的~所以唔会好dry, 仲有好多芽菜0系个碗底,真系要捞下先食,唔系就会好似我咁,食到最后d芽菜会变得好咸… 花生好味又大粒,炸酱也很好味 肉碎之中无硬物! 职员态度不错,上菜又好快,掂 牛丸 +$3 /1个配料好抵呀, 好爽口呀,有2粒~而且好弹牙tim,good 海带,呢样配料我都未试过,劲大条~成个蝴蝶结的样子!!共5-6条,厨房真系比得好阔绰呀!! 虽然嗅出气味麻麻地,不过食落口又真系唔差~果阵味
秘制酱汁捞河粉 $13(当时未加价)
牛丸 +$3 /1个配料好抵呀,
好爽口呀,有2粒~而且好弹牙tim,good
海带,
呢样配料我都未试过,劲大条~成个蝴蝶结的样子!!共5-6条,厨房真系比得好阔绰呀!! 虽然嗅出气味麻麻地,不过食落口又真系唔差~果阵味几鲜!!
真系非常之饱呀,
再加5元豆浆大大支! 500ml,抵呀,饮唔晒,够冰冻的凉快感觉,,我决定将佢外带吧~
26元咁大份lunch,真系吃得很撑呀!!!