2010-10-14
国庆日到处游,累了一整天,晚上在此用膳,唔想谂就叫左个2人套餐(平日五折,假日六折)。总共有8个菜:前菜~海蜇的味道ok,但大碎了,冇乜咬口; 梅子苹果就几清新同开胃,只是每人得2件,唔够喉。青红萝卜老火汤~虽然几似例汤,但没有那程味精味,且而几甜添!主菜黑松露虾仁煎蛋~非常香口,虾仁够晒爽脆,净食就较为咸,配白饭食会好d。腐乳脆香鸡~肉质都算嫩滑,明显是腌过材煮的,但亦是较为浓味。上汤双翠~即是冬瓜加小麦草,味道清淡,可中和之前嘅煎蛋同脆香鸡,几好!黄金虾仁炒饭~饭粒较为黏口,冇少少似食紧糯米饭的感觉,味道都算ok,由于要留肚食甜品关系,我哋打包左大半碟。甜品是豆腐雪糕同香蕉布丁~两样的卖都是相一般,雪糕都算几有豆腐味,仲有好似是豆腐渣的细粒,但影响了雪糕幼滑的质地,而且本人始终较为喜爱朱古力味的雪糕;香蕉布丁的味道几新鲜,好似食紧香蕉咁,几特别。其实见到本A-La-Carte Menu 仲有好多甜品,好似几吸引,但实在大饱了,留待下次再试啦。服务方面,明显地D多数都是新员工,招呼同上菜都是较为生手,好多时都要提醒才会加水。P.S. 差D被放烟花的轰轰声吓亲! 同埋回程时真的
总共有8个菜:
前菜~海蜇的味道ok,但大碎了,冇乜咬口;
梅子苹果就几清新同开胃,只是每人得2件,唔够喉。
P.S. 差D被放烟花的轰轰声吓亲! 同埋回程时真的很挤迫!