2018-12-17 44 浏览
朋友推介去旺角搜寻美食,之前佢食过一间台式臭臭锅话一人一锅,而且饮品非常有特色,就决定去试吓。一入门口已经系收银处,收银处上面标明各款特色台式饮品嘅名称同埋价钱,亦都有好多客人专程入嚟买杯饮品就走,可见饮品非常有特色。餐牌上图文并茂,每一款食物嘅图片都非常吸引。除此之外,仲有小食、火锅配料追加项目,食物款式多元化。由于太肚饿,先叫了一份小食-麻辣臭豆腐。麻辣臭豆腐望落去都已经觉得好辣,食落去味道入味,食到我个嘴唇都麻痹了。女士们当然要滋补一下,我就拣选了药膳豚肉锅,奶白色嘅汤底原来系非常足料嘅药膳味道,我选择咗唔辣,入面嘅豆腐、娃娃菜,仲有豚肉都非常新鲜入味。朋友嘅巴蜀烤鱼锅卖相都非常吸引,真系有一大块好厚身嘅烤鱼放喺火锅面头,食落去鱼皮香脆、鱼肉唔多骨,朋友都大赞好食。食完叫一杯纯品冻乌龙,可以解辣之余,仲可以爽一爽喉咙,饮完好舒畅。

餐牌上图文并茂,每一款食物嘅图片都非常吸引。
除此之外,仲有小食、火锅配料追加项目,食物款式多元化。