2018-11-09
谂起打边炉嘅话除咗鸡煲同埋普通火锅之外又真系谂唔到有啲乜嘢特别而且系有风味嘅火锅咁今次嚟到尖沙咀咁岩见到一间几好特别嘅一人火锅而且系香港入面都绝无仅有嘅特色, 骤眼一体原来系一间主打台湾嘢食嘅餐厅对于台湾料理都好有兴趣嘅我当然要试一试咁价钱方面又唔算话好贵同正常一人火锅嘅价钱都差唔多最紧要就系呢度嘅选择系非常之多而且每一款嘅配菜都系绝对会令你好饱咁今次我就试咗台湾臭豆腐嘅臭臭锅亦都系呢一间主打嘅火锅,对于一啲钟意食臭豆腐嘅人绝对唔会令你失望。咁个火锅一嚟咗就已经闻到好浓烈嘅臭豆腐味而且个汤底亦都系会令你想饮亦都显得非常之龙净系呢一点都已经值返呢个价。咁配菜方面除咗臭豆腐之外仲有一啲猪肉片咁你一到就冇牛肉如果钟意食牛嘅朋友就可以order安格斯牛肉片咁价钱𠮶度都唔算话好贵卖相都唔差嘢饮各方面呢度都做得唔会马虎而且每一杯都好有特色咁,今次都要试吓台湾嘅招牌奶盖绿茶第一啖已经饮到好浓同埋充满奶香嘅乳霜咁啲茶叶都系系非常之清新对于食完浓烈嘅嘢尤其是臭豆腐饮你一杯就可以中和返个口气所以整体上来讲呢一间都会系非常之推介因为香港本身少呢一类嘅餐厅而且佢又可以做得非常之好