2019-08-19
朋友住呢头附近,有次探佢佢就极力推荐呢一间得意刺猬Cafe🦔我点左呢份「香草酱意粉」,首先要赞一赞既系,店主响每份野食上面都会插住一块刺猬牌仔,非常可爱!而食物质素,更加令我大开眼界,估唔到一间小店可以以咁相宜既价钱,炮制出咁美味既意粉!!呢个香草酱意粉,个酱汁整得好香,加埋松子仁、蕃茄片,简单既一道菜式殊不简单!朋友就叫左呢份「芝士吞拿鱼焗饭」,我都试左少少,个芝士好浓滑,配埋吞拿鱼同饭真系不得了甜品方面,我地就叫左「焦糖芝士蛋糕」share食,呢个蛋糕都系不容小觑,芝士好结实,上层有烧得恰到好处既焦糖,一齐食个口感好特别我地仲每人叫左一杯沙冰,左边朱古力味,而右边系蜜桃味,个人认为蜜桃味比较好饮!呢度仲可以加$50喂刺猬,不过我地因为仲有下场,无探到刺猬BB,只可以好快咁望下店主摆出黎既得意纪念品,希望下一次可以真真正正见到佢地啦!