今日我们去咗何文田自由道探个旧邻居之后,行过胜利道见到有间新开嘅餐厅叫「Home Kitchen」,而且见到店外贴咗啲食物图片嘅卖相好精致吸引,所以我们就决定入去食晚饭!我们叫咗是日晚餐:红酒烩牛肋条配珍珠饭嘅牛肋条肉质非常松化软滑,而且非常入味,酱汁嘅味道相当惹味浓郁!香草忌廉烤鸡脾肉配薯角一上碟𠮶阵就闻到阵阵嘅香草味,烤嘅时间火候控制得恰到好处,肉质极之嫩滑多汁,就算系「鸡胸肉」嘅位置都完全唔会有「嚡」嘅感觉!另外再单点咗原条12寸鳗鱼滑蛋饭嘅鳗鱼真系原条上同斤両十足,肉质相当软滑厚身,食落啖啖肉,真系好正呀,因平日食开其他店嘅都系米饭多过鳗鱼,但呢度就啱啱相反,而且系超级大条,再配埋清香嫩滑嘅滑蛋一齐食,真系超正呀!酱烤BB猪肋骨配薯条「半份」嘅肉质相当爽滑松化,唔会有硬实实嘅感觉,至于酱汁嘅味道亦好惹味醒胃,就算食多两件都唔会有腻嘅感觉,不过就系因为咁正,所以令到我们觉得有啲后悔点解祇系叫咗「半份」,而唔系「一份」,如果下次再有时间嚟食嘅话,我们必定会叫「一份」嚟食!跟餐可以分别选择拣汤或沙律,因我们有两个餐,所以我们就拣咗各一,香甜南瓜浓汤配蒜蓉包系用原个南瓜整成蓉之后再煮成
酱烤BB猪肋骨配薯条「半份」嘅肉质相当爽滑松化,
跟餐可以分别选择拣汤或沙律,因我们有两个餐,所以我们就拣咗各一,香甜南瓜浓汤配蒜蓉包系用原个南瓜整成蓉之后再煮成超香滑浓郁嘅浓汤!
烟三文鱼沙律嘅摆设卖相好似一个沙律花篮咁,真系好色彩缤纷,而且材料全部都好新鲜!
古法手工黑糖洛神花茶同古法手工黑糖柠檬茶用嚟盛载著嘅茶具都相当有心思,而且非常精致吸引,令到我们觉得系一种好大嘅享受!
朱古力雪糕蛋糕系跟餐嘅甜品,外层系松软嘅蛋糕,而中间就系冰冻嘅雪糕,夹埋一齐食层次感好丰富,系为呢餐咁正嘅晚餐画上咗一个完美嘅句号!

总括:喺呢度食真系好享受,除咗食物可以感觉到师傅系用心制作之外,另外值得赞赏系店员嘅服务态度都非常亲切有礼,喺见到我们未食完最初起嘅食物,就会同我们讲话之后𠮶啲会慢啲先上,咁样可以等我们慢慢享用食物,真系相当有心!
是日晚餐:红酒烩牛肋条配珍珠饭
是日晚餐:香草忌廉烤鸡脾肉配薯角
原条12寸鳗鱼滑蛋饭
酱烤BB猪肋骨配薯条「半份」
香甜南瓜浓汤配蒜蓉包
2018-01-26
是日晚餐:红酒烩牛肋条配珍珠饭
是日晚餐:香草忌廉烤鸡脾肉配薯角
原条12寸鳗鱼滑蛋饭
酱烤BB猪肋骨配薯条「半份」
香甜南瓜浓汤配蒜蓉包
烟三文鱼沙律