2009-02-02 1 浏览
原本想同女友揾个睇到日落既地方食野,不过大部份都系新界地区,对于我依个「香港仔」来讲实在太远,所以拣左依间有海景睇既餐厅。之前未来过,所以都唔系好知个环境系点。原来系同发型屋初初去到睇到只系坐左两台人,谂住可以同女友静静地食返餐,点知撞正个日初四,个个来食团年饭,走既时候仲有好多人等紧位。我同女友先试左几条串烧、有牛舌(原来想试和牛不过冇)、鸡软骨、白菌。用料质素唔错,而且价钱唔贵(平均25蚊左右一串),可能比出面更平。之后叫左个寿司拼盘($200蚊左右),材料好新鲜,只碟都好靓,不过见到美食开心过头,食完先记得要影相..。我同我女友都系大食之人,少少串烧同拼盘又点会满足到我地,之后再叫左个清酒煮砚同牛肉手打稻庭乌冬。清酒煮砚真系值得推介,时间刚刚好唔会煮得熟过头,D砚新鲜又大只,真系好好味~ 个手打乌冬实在系物有所值,乌冬口感好滑,牛肉入口即溶,完全唔似一般肥牛。最后仲试埋两款甜品,心太软同法式焦糖炖蛋,原来想食芝士饼,不过卖晒...甜品都唔驶多讲,总之平靓正,无论卖相同质素都好有水准。唯一不满系想试既几款食物都冇,唯有希望下次试到。

唯一不满系想试既几款食物都冇,唯有希望下次试到。
如果放烟花都应该有机会睇到
依个心太软真在系正!!不过真系好甜