唔知大家知唔知, 家乐坊地库有好多食野既地方呢?  今次我要讲既系"味吉拉面", 呢间分店都黎食过几次~ 起旺角黎计, 叫做"OK LA"食过几次, 今次D厚切豚肉最难忘,  特别大同厚, 一层肥膏, 一层猪肉, 烹调时间够晒, D肉好林, 加埋入口即溶既油香~~ 正!呢到地方算大, 坐得都几舒服~~~* 呢个"猪"LOGO , 我好LIKE AR, SO CUTE ''3件''厚切豚肉拉面 (博多极浓猪骨汤底) $78-"  如果你地唔想食咁多, 可以要''1件''厚切豚肉拉面 就$58-我几大食GA, 所以当然要"3件"啦  今次我要试D未试过既汤底~ 就叫左 ''3件''厚切豚肉拉面 (札幌明太子极浓面豉汤底) $75"我自己本身就几钟意食明太子既, 但配拉面到食就真系第一次 @.@ 不过有不足之处, 加左入汤到, 因为会沉晒起底, 系食唔到D明太子架-,-""汤底面豉味唔够香浓呀, 而加左粒牛油, 的确几香~ 汤底方面有待改进, 次次食完都会觉得比较口渴~ "本格美国牛肋肉 (东京极上牛骨酱油汤底) $88" 牛肋肉份量唔少, 加埋D脆蒜同酱汁, YUMMY~ 牛骨酱
唔知大家知唔知, 家乐坊地库有好多食野既地方呢?

食过几次, 今次D厚切豚肉最难忘,

厚切豚肉
呢到地方算大, 坐得都几舒服~~~*

''3件''厚切豚肉拉面 (博多极浓猪骨汤底) $78-"

我几大食GA, 所以当然要"3件"啦
''3件''厚切豚肉拉面 (博多极浓猪骨汤底) $78-
今次我要试D未试过既汤底~

(札幌明太子极浓面豉汤底) 所配既明太子
"本格美国牛肋肉 (东京极上牛骨酱油汤底) $88"

牛肋肉份量唔少, 加埋D脆蒜同酱汁, YUMMY~ 牛骨酱油汤底比较清~ 有牛骨味, 但不是我喜欢的, 都系大爱猪骨汤底~
本格美国牛肋肉 (东京极上牛骨酱油汤底) $88
面质合格, 吸到个汤底D味入去~~ 碱水味唔会太多, GOOD~
拉面
以前拉面都就只得酱油 & 猪骨汤味~

宜家就越黎越多元化~~ ^^ 岩晒钟意试新野既我~~

我好钟意食拉面架, 希望可以起香港有更加多出色又真材实料既拉面店~~!!!
题外话/补充资料: 呢到D叉烧偏瘦, 食起黎会比较干身, 所以黎呢到我会食"厚切豚肉"~ 如果怕肥, 唔钟意食肥膏既野, 就可以试下牛肋肉^^
2013-09-26
''3件''厚切豚肉拉面 (博多极浓猪骨汤底) $78-