2017-07-30
虽然天气好热,但香港人真系好钟意打边炉,我都唔例外。怕人多,所以决定六点就食晚饭,好彩未到晚饭时间,唔使等位,仲有卡位坐餐牌有好多款食物,选择困难既我,最后拣左二人餐,唔使点谂之余又可以样样试下一如一般火锅店,可以自己调配酱料,呢度既员工仲帮客人倒埋豉油汤底点左牛肝菌昆布,先试一啖汤底,系清甜既味道,昆布和牛肝菌份量都唔少特尚手切牛:脂肪比例很平均,是较淋身同有牛肉味,好好味,对于两个人黎讲,份量都不少!鲜打牛丸:有咬口,但不靭。鲜打猪肉丸:较牛丸淋身,比较喜欢猪肉丸。木耳鲜虾云吞:一咬落去,就知佢地真系用鲜虾,好弹牙,应该唔系一早包定既,成粒云吞感觉好新鲜!西洋菜香菇饺:好少食西洋菜馅,估唔到咁好食,入面唔知系唔系加左马蹄,仲脆脆地咁,好得意十分推介大家试下呢间火锅店既饺类,好好味脆鲩片:与其他火锅店差不多广岛蚝:应该是急冻的,但也没有雪藏味,每人两只刚刚好。田园盛:入面有菇、菜、粟米、萝卜,其中粟米系好鲜甜忍唔住叫左两杯特饮洛神花茶蜜:浓浓的洛神花味,而且洛神花可以清热降火,好适合打边炉饮。青柠梳打蜜:呢杯估唔到咁好饮,青柠味同蜜糖好夹,而且落既蜜糖份量应该都唔少,推介饮品我觉得呢
鲜打牛丸:有咬口,但不靭。
鲜打猪肉丸:较牛丸淋身,比较喜欢猪肉丸。
脆鲩片:与其他火锅店差不多
广岛蚝:应该是急冻的,但也没有雪藏味,每人两只刚刚好。
田园盛:入面有菇、菜、粟米、萝卜,其中粟米系好鲜甜
忍唔住叫左两杯特饮
我觉得呢个二人餐几好,平时我地两个人出去打边炉,永远有好多野食唔到,因为每碟既份量都唔少,变相唔可以叫太多款野食,但呢个餐就几好,每样都有d,未食到出前一丁已经饱饱地,食埋个面就真系超饱,以呢个价钱打边炉食到咁多款,真系值
仲有就系呢度既员工好细心同埋好有礼貌,服务态度好好,值得一赞
呢度仲有包厢,无论系三五知己或者公司聚餐都唔错㖞