2016-03-02 1276 浏览
星期日,屋企人过嚟坚尼地城同我食brunch,我地决定入去呢间门口又花又单车嘅半新餐厅。坐低,地方非常阔落,唯一系d 音乐比较大声,加上d 人被逼大声讲嘢,所以比较嘈。先叫杯Latte $40,非常有水准,咖啡同奶香味两者兼具,而且好平衡,绝对唔系hea你,同附近嘅coffee shops 有得斗。我自己喺门口已经决定叫 breakfast burrito $110,呢个喺Oolaa 食过觉得好正,想试下呢间点。薄薄嘅饼皮,包住炒蛋、烟肉、salsa、牛油果、同埋豆。炒蛋生熟啱啱好,加埋牛油果嘅creamy,又有烟肉嘅脆,salsa 嘅refreshing,最惊喜系平时我觉得系负累嘅豆,竟然系粒粒分明有咬口,好新鲜。呢个集多种唔同口感嘅材料一身,非常有层次,而每种都高水准,绝对惊喜之作。屋企楼下有佢,唔使再去Oolaa lu.跟住开始偷食,先系家姐嘅Avocado Smash $95. 基本上就系牛油果酱挞落多士度,另加两块烟肉。但系佢每样材料都fresg - 多士同烟肉都系脆嘅,而牛油果酱加入咗柠檬酸味,啱啱中和烟肉嘅油同咸,真系正。跟住妈咪嘅Big Breakfast $145。一

跟住妈咪嘅Big Breakfast $145。一上,咁多嘢嘅?除咗menu 有提嘅牛扒烟肉肠蛋多士番茄同茄汁豆,仲有蘑菇薯饼同菠菜,系咪傻架?不过,佢块牛扒真系麻麻地,未至于韧但一d 都唔嫩滑。我觉得不如冇咗仲好,反正冇咗佢,碟嘢都依然系超多嘢食。煎蛋都算好嘅,不过叫咗over easy,嚟咗 over medium,好彩蛋黄都仲系流心。其他冇试唔评。

老豆食素,所以叫咗 Corn Fritters $110,而将原本捞入去嘅三文鱼另上俾我哋。三文鱼正常冇乜惊喜,个corn fritters 系粟米粒造成嘅饼,夹住牛油果酱,番茄,芝士,上面仲多咗只menu 冇写嘅poached egg,睇落好靓,我就浅尝咗d 粟米几甜几多汁咁,唔系太多嘢可以讲。

总括嚟讲,水准非常高,以百零蚊嘅价钱,绝对超值,可以经常encore。(可惜架车俾人抄咗牌)
Latte (饮咗啖)
Big Breakfast
Corn Fritters with salmon (特别要求另上)
Avocado Smash
Breakfast Burrito
2016-02-28
Latte (饮咗啖)
Big Breakfast
Avocado Smash