2023-11-13
位于铜锣湾嘅上楼居酒屋,日式风格木系装修,餐厅唔大最好book枱~ 🔘日出唔系冻蕃茄咁简单,起咗蕃茄肉再将佢做成啫喱,外层系蕃茄里面系啫喱,第一次食到呢个做法,酸酸甜甜清爽开胃~ 🔘吞云吐雾有烟熏效果,啱晒打卡,食嘅时候有淡淡的苹果木香,紫菜天妇罗同芝士,香口嘢佐酒一流~🔘秋刀鱼刺身是日最爱菜式,卖相非常靓,平时唔打卡嘅朋友都要影相,聪明地用上鱼肉本身嘅颜色砌咗朵花出嚟,非常精致,鱼肉结实一啲都唔腥,高质~🔘三点贝刺身盛赤贝同北寄贝外表带光泽,食落肉质爽脆,帆立贝肉厚,鲜味十足~🔘博多黄金玉子三层甜甜的黄金玉子,中间夹咗虾滑,感觉有少少似食紧松软版嘅虾多士~😂😂🔘极上盐烧牛舌🔘荔枝烟肉卷🔘手羽先🔘冬菇牛舌juicy,烟肉卷我觉得非常好食,咸甜口感,荔枝好甜仲好多汁~ 整体串烧都好有水准,香口得来唔会烧到干晒,调味都系啱啱好~🔘白烧鳗鱼🔘太刀鱼汁烧鳗鱼肥美烧到个皮脆脆地,口感极佳,太刀鱼啖啖肉之余又有鱼油香气,个酱汁同条鱼好夹,好少见到居酒屋有咁多款烧鱼选择,应该系师傅拿手嘅菜式,建议一定要试吓烧鱼~食物质素比想像中更加好,前菜、刺身同串烧全部都好高质,唔止好味,仲要摆盘都好靓,黑板写住
🔘日出
🔘极上盐烧牛舌
🔘荔枝烟肉卷
🔘手羽先
🔘冬菇
整体串烧都好有水准,香口得来唔会烧到干晒,调味都系啱啱好~
🔘白烧鳗鱼
🔘太刀鱼汁烧
食物质素比想像中更加好,前菜、刺身同串烧全部都好高质,唔止好味,仲要摆盘都好靓,黑板写住嘅都系当季嘅菜式,叫呢啲冇死~