2022-05-13
齐柏林齐柏林热狗店而家愈开愈多,价钱唔贵,但口卑好唔错,难得屯门开咗间,今日就去试下佢系咪真系咁好食。今次就拣咗去锦荟坊附近即齐柏林,餐厅面积几大,不过大部分食客都系买外卖为主。今日放工都几肚饿,我地两个人决定食多少少,叫咗两只热狗同两份薯条!😝😝澳式风情热狗 入面包括左芝士 、烟肉 、 菠萝 、千岛酱及纽伦堡肠,依个配搭真系好夹呀!我觉得好似夏威夷 pizza嘅热狗版🤪🤪🤪佢既菠萝同千岛酱令热狗味道偏甜,再配上纽伦堡肠同芝士😍😍😍真系超级好味呀!😋😋德国酸菜热狗不很不赞佢地个面包系做得几好,松软得黎食到有少少甜味。而且店员将热狗包烤到有少少㶶边,更添口感同香味。酸菜既份量好多,有效地减低咗热狗既油腻感,配埋烟肉同纽伦堡肠,非常惹味。如果觉得酸菜唔够,仲随餐附送多条酸瓜架!🤪🤪芝士烟肉薯条 落单果阵见佢,二话不说就叫咗!依个薯条好多拉丝嘅芝士,再配上烟肉同埋蕃汁!真系又邪恶又好好食呀☺️☺️☺️ 我地亦都叫埋佢既黑松露酱大薯条,薯条好大盒,佢地都好细心比咗两盒黑松露酱比我地,唔会食到一半冇晒野点。薯片非常厚切,而且外脆内软。松露酱既香味好足,唔会太咸,好唔错。😍😍最后,我地叫咗款好得意既野饮
澳式风情热狗
德国酸菜热狗
芝士烟肉薯条
最后,我地叫咗款好得意既野饮,叫菊9汽😂姐系有汽既银菊露。味道好特别,又带清香既银菊露味,加上系低糖既,大家可以试下呀!😇😇