朋友又带我食好西啦,今次就系食日式海鲜蒸气锅,餐厅喺天后地铁站附近,就系呢间好出名嘅虎啸啦😈套餐详情: 100%阿拉斯加长脚蟹💜😈阿拉斯加长脚蟹呢只清蒸嘅阿拉斯加长脚蟹,真系无得嚟优秀😍👏!佢𠮶肥美嘅蟹肉,清甜爽滑,一啖咬落就渗满咗口腔👍😋。清蒸嘅方式更突显咗长脚蟹本身嘅鲜味,蟹肉并冇多余嘅调味,充满咗大自然嘅味道🌿😊。蟹脚肥厚,肉质紧实有弹性,充满嚟嘅为新鲜海蟹应有嘅口感🦀👌。清蒸嘅附酱,只加添咗食物嘅层次感,充满嘅系诱人嘅酱料味道。😄🥢拎蟹脚嚟抽肉,就会发现满满嘅蟹肉瞬间滑落,轻轻一咬,清甜嘅蟹肉就嚟爆浆咗,整个口腔都系蟹肉嘅鲜味😘🥰。啲附𩠌一流,更加添咗几分风味,真系美味极咗!😈刺身头盘刺身一共有七款咁多,包括花龙虾刺身、象拔蚌、油甘鱼、北海道带子、银鳕鱼、酒渍赤虾、北寄贝,好钟意食佢哋嘅象拔蚌,超级弹牙!其他质素都好好。😈日式京葱酱油配本地地鸡日式京葱酱油配上滑嫩鸡肉,都系好好食的!😈自制洛神花茶食咗咁多嘢饮返杯酸酸尾尾嘅洛神花茶就啱晒。除咗以上嘅嘢食之外,其实都仲有好多唔同款式嘅食物,例如:鲍鱼、带子、日式甜品、前菜等等!

套餐详情: 100%阿拉斯加长脚蟹💜
😈阿拉斯加长脚蟹

😈刺身头盘
😈日式京葱酱油配本地地鸡
日式京葱酱油配上滑嫩鸡肉,都系好好食的!
😈自制洛神花茶
食咗咁多嘢饮返杯酸酸尾尾嘅洛神花茶就啱晒。