2020-03-08 261 浏览
今日落微微雨,见到少人排队,决定试试日式梳乎里班戟 - 焦糖脆脆脆皮浓厚北海道牛乳软雪糕 - $90 🥞🥞即叫即制,老板好细心, pancake制好,客人准备攞先会放雪糕,因为怕雪糕好快溶🙈🙈🙈有2片厚厚嘅Pancake🥞,盖上新鲜打好嘅cream,再放上焦糖脆脆,提子干,杏仁,爆谷,牛奶软雪糕有少少焦糖点pancake有好重蛋香味,口感比较扎实,松软绵密,但唔系入口即溶个种,个人比较偏爱呢个质感,个cream打得好smooth,雪糕🍦够冻够滑,而且好重牛奶香,听讲所有原材料都系日本运返嚟,食完真系大大满足今日有优惠,加$10可以有杯野饮,叫左杯水果茶,有一个热情果,好香,叫咗少甜,好味!老板非常nice,见到我同婆婆一齐,送咗一杯水果茶俾婆婆饮!老板同我讲:「多谢你支持,下个礼拜再嚟都唔知会唔会再见到我啦,最近真系静左好多,可能挨唔落去!」真系好心酸,希望大家多多支持本地小店!非常好食!!
今日落微微雨,见到少人排队,决定试试

焦糖脆脆脆皮浓厚北海道牛乳软雪糕梳乎里班戟

即叫即制,老板好细心

特调水果茶

焦糖脆脆脆皮浓厚北海道牛乳软雪糕梳乎里班戟