2022-09-30
今晚同老公撑枱脚🦵,我哋拣咗观塘嘅合十,经常有人喺社交平台分享哩间餐厅,睇相觉得餐厅好有情调同好chill,于是就预早订枱去试吓。我哋拣咗室外座,天花挂住美美的灯饰,加上滂沱大雨,更添浪漫气氛。餐厅最特别系帐幕座,约定老公下次拣个蓝天白云嘅周末过嚟食晏,一定好悠闲。餐厅食物选择多,有多国菜提供,我哋叫咗一个前菜、一个主菜、一个甜品同两杯嘢饮。泰式生虾🦐 $108生虾共有8食,味道新鲜甘甜,肉质紧致爽口并富弹性,配上辣椒🌶️及蒜片🧄,再点上惹味泰式酸辣酱汁,大爱!极上和牛汉堡🍔 $178面包外脆内软,牛油味🧈香浓,可口美味。汉堡内有厚和牛🐂、烟肉🥓、芝士🧀、洋葱🧅、番茄🍅、青瓜🥒同沙律酱,味道清新,口感富层次。和牛肉质鲜嫩,牛肉味香浓且肉汁丰富,我同老公都食到赞口不绝👏🏽。恋爱预告💕 $58净系睇个名都觉得好甜蜜,其实佢系由玫瑰花蜜、荔枝汁、蝶豆花、梳打水同雪糕🍦整成的,色彩缤纷,卖相吸引。味道则清爽、清香、清甜,散发住阵阵荔枝同蝶豆花嘅香气,特别适合女士饮。阿婆的秘密👵🏼㊙️ $48个名好可爱🥰,阿婆即🍎,饮品系由新鲜苹果、苹果蜜、柠檬汁🍋同红茶🫖整成。苹果味非常浓郁香甜,酸酸甜甜,味道清
泰式生虾🦐 $108
泰式生虾
泰式生虾
极上和牛汉堡🍔 $178
恋爱预告💕 $58
恋爱预告
阿婆的秘密👵🏼㊙️ $48
个名好可爱🥰,阿婆即🍎,饮品系由新鲜苹果、苹果蜜、柠檬汁🍋同红茶🫖整成。苹果味非常浓郁香甜,酸酸甜甜,味道清新可口,好饮!
阿婆的秘密
玫瑰伯爵茶奶盖瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $98
听个名都觉得吸引🤩,因为有我最爱嘅伯爵茶😍。卖相好靓,好适合打卡,撕开包围蛋糕嘅胶纸,奶盖就像瀑布般一涌而下,视觉效果一流。味道亦同样出色,蛋糕十分软绵,口感一流,伯爵茶芳香,可平衡奶盖嘅甜味。伯爵茶雪糕唔使多讲,茶香甘甜🤤。
玫瑰伯爵茶奶盖瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
职员服务态度亲切有善,💯🈵分!