话说上个月知道呢间野新开 个阵心思思想试下个阵见到都有少量好评 无ok同劣食公仔头两次食落都正正常常 🤔都算系荃湾少有较平民丼饭见到近排有page推广 影出黎几靓 亲戚朋友们睇到都谂住去试下我个阵第2次食 谂住再试下有无好/差左最后turn out出黎系 差左以下d相系第1次食既相:四重爆丼 吞拿鱼蓉- 口感还好 但无乜吞拿鱼味 海胆- 第1次食个阵得1款海胆 应该系加州胆黎唔会话鲜甜 但起码入到口 唔会苦/ 腥到吐返出黎 到最近去食(睇到page介绍完之后)变左有两款海胆 加左应该系韩国胆 发现两款海胆都超级苦同腥!!! 我食到最后剩几旧海胆 因为实在太腥同苦!三文鱼子- 最近一次食份量少左 质素又差左颜色偏浅色,无咁饱满带子- 应该系呢4样野入面 质素最正常同keep到既一样 虽然都知系急冻带子刺身 但都几新鲜 无雪味 入口微甜极上鱼生丼 (只系第1次有食)牡丹虾- 质素可接受 起码唔霉同埋腥 海胆同带子- 同上面个丼既一样(详情睇返上面)三文鱼腩- 应该系呢款最好食既一款 有三文鱼油香 而且厚切 口感十分好油甘鱼- 鱼肉较实净 食得食油甘鱼既清新 算系第2好食既刺身种类烧牛舌:(
话说上个月知道呢间野新开

四重爆丼
吞拿鱼蓉- 口感还好 但无乜吞拿鱼味

海胆- 第1次食个阵得1款海胆 应该系加州胆黎
唔会话鲜甜 但起码入到口 唔会苦/ 腥到吐返出黎
我食到最后剩几旧海胆 因为实在太腥同苦!

三文鱼子- 最近一次食份量少左 质素又差左
颜色偏浅色,无咁饱满

四重爆丼

极上鱼生丼 (只系第1次有食)

牡丹虾- 质素可接受 起码唔霉同埋腥

海胆同带子- 同上面个丼既一样(详情睇返上面)

极上鱼生丼

烧牛舌:(呢个两次都有食 而且好食!)

牛舌- 新鲜烧出黎热辣辣 食落唔会干争争 调味亦无过咸/多黑椒 口感有咬口 值得推介

烧牛舌

题外话 最近食个次丼饭既寿司饭好左