2011-03-01 42 浏览
好友们帮我和另一个好友庆生日, 我地睇TV见过有韩国节目有介绍呢间, 就决定来呢度吃~入门口时, RECEPTIONIST可人儿, 但挂住夹头发, 令我们待了好几分钟........虽然6点几到, 但已差不多坐满~ 朋友未到齐, 我们几个先点了一些饺子&煎饼~ 这煎饼和MENU中的相差很远, 但味道都OK, 不过粉浆多了点, 可能系韩国特色呱..........饺子是菜肉馅, 如果是泡菜馅就更好了~ 朋友到了, 便点了烧物, 牛舌超嫩滑, 香口, 不油不韧~ 还点了猪腩肉&牛肉(牛肋肉), 又系好香口, 不会干了, 不会太油, 点少许酱汁, 好味啊~ 全部肉系WAITRESS帮我地烧, 她先落柠檬汁在生肉面, 再夹去烧, 唔会㶶, 唔会干, 全部都好香口, 好滑, 菇烧淋了好好味, 估唔到洋葱烧了系咁甜~ 整餐最好吃的是这个, 牛肉淋, 汁少许甜, 朋友们都不停谂个汁点整, 系咁味道, 总之好好味~ 薯仔淋, 鸡肉入味, 所谓面, 其实系韩式粉丝, 粉丝都吸哂味, 正~ 呢度的炸酱面, 同其他港式韩国料理的味道有少少唔同, 材料都有少少唔同, 不过都系好好味~ 其实仲有叫杂
虽然6点几到, 但已差不多坐满~

朋友未到齐, 我们几个先点了一些饺子&煎饼~
海鲜煎饼
饺子是菜肉馅, 如果是泡菜馅就更好了~
烧牛舌
朋友到了, 便点了烧物, 牛舌超嫩滑, 香口, 不油不韧~
烧猪腩肉 & 牛肉
炖牛肋肉
薯仔鸡烩面
榨酱面

其实仲有叫杂锦石锅饭, 不过就普普通通.........
松子冰糖水
最后送了糖水, 朋友说太甜, 但够冰凉, 我自己很喜欢, 我估有可能因之前吃浓/辣味食物, 用呢个中和返, 连松仔一起喝, 透心凉, 好好味~

总括, 材料比一般的好, 服务也很好, 本以为TST金巴利街韩国人开的店都已经可吃到传统, 来过这里吃到了高级是什么~
2011-02-27
庆祝纪念