2007-03-30 3 浏览
难得有人请食lunch,一于试新野,一个爽腩沙河粉,一个崩砂腩粉干崩砂腩有块筋膜黏住,唔算好腍,至于爽腩,都有块类似筋膜的东西黏住,但质感似软腍腍的牛筋,呈半透明状,一碗有七八旧腩,但有一半唔爽,普通瘦腩,有d韧,慑牙罅,有人话好味过九记,sorry,我一直唔够九记好食,我buy华姐多d,汤底尚算清甜。沙河粉直系麻麻,又厚,又唔滑,仲碎湿湿约莫两寸长一条,似普通粗炒河放汤啰,粉干就唔错,似爽口版米线另叫小食薯仔茸虾饼,有少许虾肉粒粒仔,个饼就有d烟韧,似食豆沙烧饼,不过系咸版,但都几油下叫多个红豆双皮奶,我觉得唔可以叫做双皮啰,面头都唔觉有层薄膜,奶味无乜,甜左少少,但胜在够滑,加埋大大粒的红豆,好味!!!