2022-11-17 1565 浏览
餐厅入边有十几只猫,如果你系一个爱猫人士,你会好钟意呢度。🐈🥰-由于冇餐牌,我亦唔记得每道菜嘅名,只能分享吓作为冇食开素嘅人食咗成餐素食嘅感受。-❤️前菜最有印象嘅系好有肉味嘅菇👍🏻同埋从来都冇食过嘅迷你青瓜。-❤️餐汤成碗都系绿色,但系唔会有草腥味,不过以一个蔬菜汤嚟讲唔系好出色。-❤️沙律入边有好多生果同蔬菜,会试到一啲未食过嘅蔬果,炸紫苏叶最出色!但沙律好大碟,沙律汁同埋水果都好甜,食食吓就觉得有啲腻。由呢碟开始我就食唔晒啲嘢并想念肉嘅味道。🥹-❤️主菜牛油果同薯蓉大啡菇,平时唔会斋食牛油果,所以唔系好钟意。薯蓉就唔错。-❤️甜品拣咗无糖Sorbet,好大份,冇咩特别。-整体嚟讲,我觉得系个唔错嘅体验,可以食到好多未食过亦未见过嘅蔬果,但料理方法偏朴素,你会食到食材本身嘅味道,而唔系唔同嘅食材互相融合嘅味道。
❤️前菜
最有印象嘅系好有肉味嘅菇👍🏻
同埋从来都冇食过嘅迷你青瓜。
❤️餐汤
❤️沙律
❤️主菜
❤️甜品
拣咗无糖Sorbet,好大份,冇咩特别。
餐汤
沙律