餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2023-09-10 196 浏览
我地2个人,非繁忙时间去食。咁入到餐厅,大约都只系座左2-3成客。(总共5-6个人)咁我地就随便拣左张空嘅枱座。然后收钱个女人走埋黎问:你地2位定4位?(2位)咁你地去返呢张座。(搭枱,个张枱嘅情侣都有啲愕然被要求同其他人搭枱)我问个收银女人,你成间餐厅仲有成4张吉枱,而家又非繁忙时间点解要我地搭枱?佢话因为呢张系4人台黎,只可以4人座。我:你地好好生意咩?成间铺连埋我地得6个人。点解唔座得空枱?有人订晒位?佢:咁如果等阵有4位以上,会要求你调台我:(黑人问号?)你座得满间铺,我咪调位啰。佢:ok,如果有4位会要求你调枱(ok)然后厨房个鬼佬又走出黎用英文问一样嘅问题(你地4个人?如果2个人唔座得4人枱)个收银女人话:that’s ok个鬼佬就有啲唔顺气咁返入厨房食物质素就一般啦。唔多讲落单自己Qr code落,0服务。但又要收加一服务费
我地2个人,非繁忙时间去食。
咁入到餐厅,大约都只系座左2-3成客。(总共5-6个人)
咁我地就随便拣左张空嘅枱座。

然后收钱个女人走埋黎问:你地2位定4位?(2位)

佢话因为呢张系4人台黎,只可以4人座。

佢:咁如果等阵有4位以上,会要求你调台

我:(黑人问号?)你座得满间铺,我咪调位啰。
佢:ok,如果有4位会要求你调枱(ok)

然后厨房个鬼佬又走出黎用英文问一样嘅问题
(你地4个人?如果2个人唔座得4人枱)
个收银女人话:that’s ok
个鬼佬就有啲唔顺气咁返入厨房

食物质素就一般啦。唔多讲

落单自己Qr code落,0服务。但又要收加一服务费
2023-09-10