2019-11-13 161 浏览
间唔中过黎天晋汇食饭总有新惊喜,作为海南鸡饭嘅超级拥趸,今次决定帮衬呢间OK德海南鸡专门店,坐左半个钟,餐厅差不多full house!睇黎食物质素不错我就叫左呢度招牌菜式去骨海南鸡饭,海南鸡大大件好足料,而且无雪藏味道,去骨食起黎亦非常方便,做法细心。肉质嫩滑juicy,啖啖肉,一共有3款酱料选择,包括泰式酸辣汁、姜茸、秘制酱油,个人最中意甜甜地既秘制酱油香浓惹味。另外,不得不提佢地既鸡油饭!!热辣辣送上,饭粒够烟un,粒粒炒到金黄色,配埋姜茸送饭一流,最后完成整碟海南鸡饭。总括嚟讲,招牌去骨海南鸡饭系非试不可!呢度仲有其他菜式例如Laksa、香茅猪扒饭、卤猪脾饭,下次会再黎试试。