2017-07-17
喺附近返工,间中都会外卖买返公司食,平时都系嗌下午茶餐,佢可以打电话叫定,够时间就去攞,佢嘅下午茶净系做星期一至五,星期六,日同红日都唔做嘅。平时食下午菜都觉得唔错嘅。所以呢个星期六就谂住试下佢嘅午餐,知道有水晶鸡,今次就试呢个。平时大约15分钟就已经攞得,今次都一样打左电话落单之后15分钟就去拎啦。点知去到竟然未有,原来系落左单但系冇整,咁我又要等啦,心入面已经有唔高兴。拎到返去一打开,真系想讲粗口,份量少到一个点,仲少过下午茶。望落得一只鸡翼嘅份量,仲要劲多系得层皮同肥膏,其中得三旧系有肉,鸡翼嘅肉...见到真系著左火,咁嘅样都可以比客嘅?!啲饭嘅份量系一碗都冇,仲要超多油,食到底简直系比油浸住咁,真系食唔到。星期六日唔想做下午茶好明白,但收得人午餐嘅价钱但系份量仲少过下午茶真系好过份啰!呢餐真系好失望,唔饱不突止仲要唔好食,仲改个名做靠得住,真系改错名!
平时食下午菜都觉得唔错嘅。