2021-04-07 202 浏览
又到Lunch 放饭,今日朋友带路去左荔枝角嘅D2 Two Place, 平时都好少行过去嘅,原来果度都几多餐厅。朋友话去勿当奴㖞,我以为系商场果间,原来系友利冰室,去到1点左右已经有人排队,第一次去见到墙上漫画都几得意,不过呢个玩意其实有抄袭之嫌,如果喜欢figure 嘅朋友就知道我讲咩,外国design好耐之前已经卖到好贵同好hit嘅邪恶肥版当奴叔叔,已取License ,呢度不多讲, 只系题外话。入面都算坐得舒服,唔会迫埋一边。我地几个都叫左*叉烧炒蛋饭*58蚊加野饮另加8蚊。问心叉烧真系少左d,烧汁又唔够,碗饭系多,但𩠌少,好似每碗叉烧炒蛋份量不够均匀,定系我果碗特别少,嚟到想喊,58蚊得5旧叉烧。另加8蚊,有1大支野饮有奶茶,咖啡,同埋自制特饮,我果枝系奶茶,个色好深,同出面茶记港式奶茶少少唔同,都ok嘅。共吃了66蚊嘅lunch,我谂如果食个意粉加特饮会值得,叉蛋难食有个谱,所以不无咩值得讲,但系叉烧太少,所以觉得有点贵,相比敏华嘅叉蛋饭真系相形见绌。
叉烧炒蛋饭

入面都算坐得舒服,唔会迫埋一边。

,58蚊得5旧叉烧。