2016-03-01
早排约左个朋友试呢间都几出名嘅放题。入到去见到个环境都几好。 山葵芥末同鼓油都是自助形式, 唔会浪费。 刺身我地首先点左刺身黎试, 有三文鱼,吞拿鱼,鲍鱼片,北海道带子,厚烧玉子仲有福射相扑甜虾。 呢个刺身拼盘嘅卖相好似唔错, 但味道方面我个人就觉得争咁啲。 烧羊鞍在等食嘅期间佢突然敲钟, 我咁八卦当然出去睇下咩树! 原来是搞绰头野, 有烧羊鞍! 一啖咬落口, 唔会烧到太干, 有肉汁。 不过啲调味有少少盖过左羊膻味, 失色左少少吞拿鱼另一个啅头就是呢条吞拿鱼, 第一个反应就是好大条! 佢仲可以比客人埋去影相! 之后就排队等师傅开鱼。 番埋位试嘅时候发觉条鱼可能已经放得太耐, 暖左, 口感差左少少。 生蚝最后一个啅头就是呢个生蚝, 其实以呢个价钱可以食到生蚝都算是咁, 所以大家都唔好期望太多。 一放入口嘅感觉是好滑, 唔是结实嘅品种, 海水味都有啲, 不过唔知是浸过海水定点, 一般。其实咁样整咁多样啅头都是一般, 又要分神出去排队, 出面野食又唔是特别好食, 情愿认真啲搞番好个厨房嘅质素啦。