2024-06-22 171 浏览
经过尖沙咀每一次都见到劲多人排队,知道好多游客为咗个蛋挞排好耐,不过食完之后都明白原来佢咁受欢迎真系有原因,因为蛋挞同面包实在高质。之前听朋友讲排队曾经排过45分钟以上,我好好彩15分钟就到我,当然要试最出名嘅千层蛋挞,原味系焦糖,期间限定系柚子味,我两款都试齐。即场食咗原味焦糖蛋挞,真系非常脆卜卜,而且偏大个,好香蛋味底部有焦糖,老实讲真心好味,我觉得排队都值得一试,另外柚子味买咗返公司,隔咗两个钟先食,虽然酥皮冇咁趣,不过柚子味好清新配上cream cheese,同焦糖蛋挞两个唔同感觉,两款我都钟意。买面包返屋企比小朋友当下午茶,买咗一个苹果金宝酥,一个烟肉酥,同埋一个朱古力酥,我觉得最好味系个烟肉酥,切开睇吓入边真系有烟肉,而且有芝士,好香,苹果金宝小朋友钟意因为甜甜地好惹味,总括嚟讲我明白呢间舖头点解会长期咁多人排队,因为真系高质,如果未食过真系值得一试。