2009-09-02 36 浏览
知道旺角新开左甜品舖,我呢个旺角地头当然要去试下啦。!!!! 今日系中环食完饭就过左黎试啦,佢个位置都几隐敝,唔系咁易见到,好彩我一早睇左佢既位置大概系边。入到去唔驶等位,可能因为仲未系好多人识啦,但都7成满架。佢安排左个劲近街口既位俾我,哗,热到爆! 好彩有人走佢肯即刻换个位俾我姐。佢有好多野都好特别好想试呀,奈何得两个人,唔可以叫哂想食既野,唯有叫住 2 样试下先,好食既留返下次再试啦。最后我地叫左一个心太软伴雪糕同一个芒果梳乎里伴雪糕。佢雪糕有云尼拿同朱古力拣,咁我地就要左各一啦。佢话要等 10-15 mins,系期间佢无啦啦摆低一碗白色既物体,咁佢又唔讲系咩黎就走左。细问之下先知原来系送俾我地试食既,咁你送都要讲声架,如果唔系点知你做咩姐。试第一啖,哗,劲甜,而且劲浓椰汁味,我相信佢无咩沟其他野,因为真系超浓味,有d一粒粒透明既,怀疑就系楼下所讲既椰果子,不过甜左d,如果无咁甜应该更加好。之后主菜到啦,个梳乎里黎到劲香呀,真系垂涎欲滴呀,佢配芒果唔会好漏刚刚好,而且佢唔会话劲热辣亲个咀...哈哈,总之个texture好特别,虽然d芒果唔系劲新鲜劲甜,但唔酸都算系咁架啦。朱古力雪

之后主菜到啦,个梳乎里黎到劲香呀,真系垂涎欲滴呀,佢配芒果唔会好漏刚刚好,而且佢唔会话劲热辣亲个咀...哈哈,总之个texture好特别,虽然d芒果唔系劲新鲜劲甜,但唔酸都算系咁架啦。朱古力雪糕好味,不过劲快溶,食左几啖已经变哂水。

之后心太软都好好味呀,佢唔系话一叉就流哂出黎,但都ok啦,而且佢心太软入面我食到d酸酸地类似berry定提子既物体,我都唔识形容,但个感觉几特别。个云尼拿雪糕又系好味,而且佢仲有d生果伴系侧边,等你可以清新下,真系唔错。

我见d人食哂好耐坐系度倾计都无人理无人赶,咁都几好呀,唔会催你走,不过佢迟d多客就好难讲啦,anyway,我仲有几款甜品想试,我会再黎架!
$37 (宵夜)