2017-03-12 725 浏览
呢一晚大家虽然食得好饱,但依然可以揾到位zip d甜品入胃(爆)其实呢,点解次次都要食过甜品,果日嘅聚会先算完美呢 ?我都唔知 (笑)4个人食3个甜品其实都有少少勉强,但我会尽力食嘅。。哈哈!首先叫个classic d嘅芒果雪冰啦,芒果够多而且算甜㖞,上面果球雪糕有芒果汁点缀,甜中带点点酸,即刻开胃哂(笑)至于个冰。。就唔系我食过最棉最幼细嘅冰,佢望落似椰丝咁粗粒的,不过都算ok,冇咬到冰粒嘅,不过话雪奶冰,但就冇乜奶味,要加炼奶先够味喔!再黎就系蜜瓜雪冰,卖相好清新,蜜瓜份量唔算多,亦唔够甜,如果夏天应该会甜啲啩,上面个雪糕系vanilla 味道,普普通通咁啦,都系椰丝咁粗嘅冰,都系要加炼奶先够味,而且比芒果果碗更快溶啊!最后叫左个waffle,先讲个waffle质地,外脆内软,上台时依然系暖暖的(呢点好重要喔!)蛋味香浓又带出面粉香味,加埋蓝莓酱系偏酸的,感觉冇咁漏,喜欢waffle嘅朋友可以试下啊!