2024-02-29
韩印红原来除左超市之外,仲有开餐厅,咁岩呢两日又好想食泡菜就顺便去探店餐厅入口有韩国益力多(养乐多)同枝装水可以每人分别拎一枝试下座位比想像中舒适宽敞,带我地入嘅店员系韩国人,竟然识普通话。一坐低就一如其他韩国餐厅会有前菜,当中心心念念嘅泡菜无令我失望🥹 半半炸鸡($176)可以拣两只味,系分开上,估唔到份量咁多,价钱合理我地分别拣左柚子同蜂蜜牛油味,前者估唔到系有芝士;后者就同预期一样,似平时食开蜂蜜牛油味薯片嘅粉味,同炸鸡劲match另有原味同甜辣味可选,见到隔离枱食甜辣好正咁,下次试下先半半-药膳菜包肉/药膳猪脚+辣拌荞麦冷面($388)将猪脚/五花肉用菜同泡菜包住食,再加上蒜等配搭,食落惹味得黎又好健康嘅感觉,不得不说又系好足料!而辣拌荞麦冷面系正常发挥,辣嘅程度系可接受柚子梳打&蓝莓梳打食到辣辣地系要饮返啲冻野先爽,两者都唔会太甜,多啲汽就更佳,个人较推荐柚子味整体感觉唔错👍🏻
半半炸鸡($176)
可以拣两只味,系分开上,估唔到份量咁多,价钱合理
另有原味同甜辣味可选,见到隔离枱食甜辣好正咁,下次试下先
半半-药膳菜包肉/药膳猪脚+辣拌荞麦冷面($388)
而辣拌荞麦冷面系正常发挥,辣嘅程度系可接受
柚子梳打&蓝莓梳打
整体感觉唔错👍🏻