2018-05-29
今晚拣韩国嘢食,烧一烧去令火辣辣嘅天气热上加热过一个火热辣嘅晚上,当然要有冷气嘅地方先食。坐定定之后就睇吓 menu 有咩好食,实在太花多眼乱,最终我拣咗个set食包饮品同甜品。前菜嚟到佢有一款海带同腌萝卜我觉得好好味,仲有个沙律个沙律汁酸酸甜甜咁好好味跟住再送埋D肉同个火焰牛寿司,依个寿司嚟到系生牛肉会问你要几多成熟,即场系你面前烧个饭细细粒更加食到个肉味个炉边蛋熟咗都唔会黐底仲食到少少脆边。在等紧个蛋熟嘅时间我已经烧紧肉,先烧特级霜降牛肉,再烧个护心肉,系个肉好软淋淋又香肉味,食一旧咩都唔加,另一旧就加菜加葱加辣酱同洋葱包埋一齐食又另一番风味,之后再光牛排骨,依个肉身就簿少少但好香肉味,之后再烧虾同菇。两杯无酒精饮品我哋就加钱饮咗特饮,1杯菠萝,1杯士多啤梨味道都唔错,之后食埋个红豆豆粉雪花冰依个甜品面上面有一层嘅豆粉配杏仁片再加埋雪花冰好夹好好味。