2023-05-30
呢间韩国餐厅地点虽然系中环,但佢入口隐身系大馆附近一条小巷之中。当你以为咁隐蔽既餐厅唔会有好多人既时候,见到入面爆满,有人龙排紧队,仲有唔少韩国人帮衬!今次小编就为大家试下系咪真系咁正宗🤗【Main】・Flank & Shank ($380)👍🏻个锅份量都算大,上枱有个Gas炉煮住,配料有牛腱,牛筋,豆腐,金菇,冬菇,杏鲍菇,大白菜,冬粉等。牛骨汤好浓郁,调味适中唔会过咸,见到牛筋都煲到溶溶地,饮落好重骨胶原😍 牛腱肉香醇厚,口感Q弹,而其他配菜煮完吸晒汤既精华,正👍🏻・Slow-Cooked Pork Belly ($240)一碟大概有9块五花腩。五花腩慢煮过后已经好软腍,淋上餐厅自家制包饭酱,夹埋新鲜爽脆生菜食,多重口感同味道令人好满足。但以呢个份量黎讲价钱就比较进取,而味道亦系期望之中。【Snack】・Seafood Pancke ($180)👍🏻海鲜煎饼有鱿鱼,虾,青口,葱,韭菜等材料。表面煎到金黄松脆,内里食到材料既鲜味同嚼劲,加上葱同韭菜既香,令人一啖接一啖咁食。【Environment】店内环境有石拱门,植物同木枱櫈,有放松既感觉。随住人流变多音乐开得愈大声,小编觉得几有
【Main】
・Flank & Shank ($380)👍🏻
【Snack】
・Seafood Pancke ($180)👍🏻
【Environment】
店内环境有石拱门,植物同木枱櫈,有放松既感觉。随住人流变多音乐开得愈大声,小编觉得几有气氛。听讲佢地啲调酒都好出色,有机会小编都会试下😉 最后一张相系入口图,直行左转再左转就会见到Obp正门入口,好有探险感觉~