🇰🇷韩珍🇰🇷📍:尖沙咀么地道帝国中心地下高层UG43号舖⏰:12:00pm-3:30pm,5:30pm-10:30pm⭕️:现金、信用卡、Alipay-Pork set menu(4人餐)- 💰780🌜猪肉拼盘 🌜牛油果生果沙律🌜泡菜煎饼 🌜鲍鱼人参鸡汤🌜柚子茶x4/雪糕x4🐖猪肉拼盘有蜂窝五花肉、猪肩肉、猪颈肉同埋调味排骨 蜂窝五花肉油脂非常均匀 有肉汁 唔鞋口食落口好满足 连埋生菜、蒜片一齐食 超正!猪肩肉油脂较少 食落肉味会较重好有咬口 好厚肉! 猪颈肉好厚切 爽口弹牙 油脂感充足 最钟意食呢款😍 调味排骨大大块 酱汁咸香带点甜味 好惹味👍🏻🐥人参鸡超足料 有一大只鸡 已经煲到淋晒 好多糯米酿落只鸡入面 仲有只鲍鱼喺里面 好丰富 食完个人好暖粒粒 呢个天气食岩晒🤣🥬泡菜煎饼唔错 唔会好厚 好有泡菜味 入口微辣 饼边香脆 分量超多 每人可以食到一至两块😍🥗有满满嘅沙律菜、牛油果、甘笋提子、车厘茄等 用乳酪做sauce 好新鲜开胃😍🍹柚子茶较甜 好重柚子味 真材实料!🍨朱古力棉花糖nuts 好浓郁 唔错!-酱油蟹(1只)- 💰250🌜酱油蟹必点推荐!蟹身大只多膏 蟹膏鲜甜完全无腥味 蟹
🇰🇷韩珍🇰🇷
📍:尖沙咀么地道帝国中心地下高层UG43号舖
⭕️:现金、信用卡、Alipay

-Pork set menu(4人餐)- 💰780
🌜猪肉拼盘 🌜牛油果生果沙律
🌜泡菜煎饼 🌜鲍鱼人参鸡汤
🌜柚子茶x4/雪糕x4

🍹柚子茶较甜 好重柚子味 真材实料!
🍨朱古力棉花糖nuts 好浓郁 唔错!

-酱油蟹(1只)- 💰250
🌜酱油蟹必点推荐!蟹身大只多膏 蟹膏鲜甜完全无腥味 蟹肉好新鲜 酱油味唔会死咸 好岩我胃口!虽然有辣椒🌶️但系净系食到微辣既感觉 将蟹膏同酱油汁捞埋落去紫菜蛋饭到食 超满足👍🏻

📌值得一提既系免费既前菜有7款咁多 有泡菜、芽菜、鱼糕、鱿鱼、沙律、锅烧蛋同鹤鹑蛋 每一款前菜都有一小碟 仲可以无限任添👍🏻最钟意佢既鱼糕、鱿鱼同埋锅烧蛋😍我仲添加左一转!

🌟食物嘅味道唔错 整体来讲都好满意 好正宗 CP值好高!建议要先book位啊 座位好宽敞 坐得好舒服 唔会好大油烟 餐厅老板同侍应大部份都系韩国人 要用英文沟通🤣老板超好 唔知点解见到openrice有人闹佢🥺 佢会帮手烧肉、剪肉 又会夹落你个碟到😂又会同我地倾下计 想饮嘢即刻拎比我地🤣 成个体验好愉快👍🏻

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高质 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食评 #美食推介 #韩珍 #韩国菜 #帝国中心 #烧肉 #酱油蟹
2021-12-08
  • 酱油蟹