2019-01-04 539 浏览
上年韩国IG界人气大热既草莓甜品店LE BREAD LAB开到嚟香港啦🥰终于可以亲身试吓上年疯狂俾人洗版嘅草莓牛奶啦👏Le Bread Lab系一间疯魔韩国嘅梦幻粉红咖啡馆,店舖以士多啤梨甜品为主角😍所以草莓奶油卷同草莓牛奶都系店内既人气产品☺️-🍴草莓巧克力奶油卷呢一件草莓巧克力奶油卷沿用韩国原有嘅食谱制作,忌廉、蛋糕🍰等食材都系由韩国以低温运送过嚟✈️。巧克力奶油卷既忌廉同蛋糕都会加入巧克力🍫去制作,最后就系忌廉表面放上草莓🍓。奶油卷个蛋糕饼入口口感松软😊但同时入口亦都非常干身,所以奶油卷一入口就会令到成个口都觉得好干😳虽然蛋糕中间加入左巧克力奶油,不过确实帮助唔大🤔巧克力奶油方面,入口口感幼滑,而且甜而不腻👍入口仲有淡淡香浓嘅巧克力味添,奶油卷真不概为店舖嘅招牌产品😁但系表面嘅草莓就有少少败笔🤨虽然草莓颜色都几红润,不过望落就好似已经雪左几日咁🤫唔太新鲜,而且草莓入口味道偏酸😔-🍴草莓牛奶草莓牛奶都系每日新鲜制造,店员会将草莓🍓切粒加入到日本3.6牛奶🥛,制作出呢一支人气大热草莓牛奶🤗草莓牛奶入口真系非常失望😩因为一嚟饮品嘅牛奶味唔香,二嚟草莓暨唔酸亦唔甜😞只系隐约间有少少草莓嘅香气

草莓巧克力奶油卷

🍴草莓巧克力奶油卷
草莓牛奶

🍴草莓牛奶
草莓牛奶入口真系非常失望😩因为一嚟饮品嘅牛奶味唔香,二嚟草莓暨唔酸亦唔甜😞只系隐约间有少少草莓嘅香气😔总括嚟讲其实个草莓味同牛奶味都偏淡。但草莓牛奶里面嘅草莓粒份量都算系几多😋所以值唔值饮就留返比大家去衡量啦😳
紫薯牛奶

🍴紫薯牛奶
呢一杯紫薯牛奶🥛系冬日特饮,店员加入咗新鲜紫薯蓉去制作,味道浓郁,而且会系杯面撒上心形紫薯粉💜,真系会少女心爆发🥰
饮品入口暖粒粒咁,非常暖胃😚而且紫薯同牛奶嘅比例调校得恰到好处😉所以入口除咗有淡淡的紫薯香味,亦都有饮到鲜奶嘅味道😋而饮品个紫薯味亦都十分天然,入口有淡淡香甜嘅紫薯味😆而且饮品整体嘅味道亦都唔会太甜。紫薯牛奶入口嘅质感亦都十分浓厚,而且幼滑😚所以小编觉得整体来讲呢一杯紫薯牛奶都算系相当唔错🤗
紫薯牛奶