2024-08-25
📍已经系3访🙋🏻♀️ 没有过多打卡装饰 以韩国海报Post Card 贴满墙身 淡淡的亲切感😸 很喜欢被韩文围绕住的用餐环境🗣️ 前后枱都有韩国人食客的闲谈声🔊 介绍过俾身边朋友食 大家都表示很满意! 餐厅提供唔少独特菜式 带有传统韩国风味~ 🌀 酱油蒜蓉炸鸡大约有6-7件无骨炸鸡 外形圆碌碌好似鸡球咁容易食用😼 表面洒上芝麻粒+干蒜粒好香口 炸鸡外脆内软💥 酱油带小许甜味 咸甜相间好惹味 份量两个人share啱啱好🙌🏻🌀 部队锅锅边平均地放入午餐肉/厨师肠/豆腐/年糕/翠玉瓜/红萝卜等食材 再将猪肉片同茄汁豆放置于中间 超级丰富! 🙌🏻 如果唔食得辣 可以提早拨走部分辣酱先 部队锅汤头唔会死咸 鲜香有层次 越滚越惹味~ 我会配埋三款前菜 辣泡菜 凉拌豆芽 凉拌豆腐皮一齐食😻 👭 友人不喜酒精饮品 所以少少地叫咗一支Apple Soju share😹 苹果香突出 烧酒带后劲 配搭炸鸡啱啱好
🌀 酱油蒜蓉炸鸡
🌀 部队锅