2024-10-28 3031 浏览
之前经过湾仔,见到很多人大排长龙去帮衬这间韩国刀削面,太多人了,所以冇机会帮衬。今天经过尖沙咀刚刚看到这间店舖开业,即刻试吓先!我中午12:00到达,不过冇乜人,可能啲人未知道!睇餐牌有lunch set,嗌咗佢嘅招牌辣排骨面,配泡菜饺子!里面嘅环境都几开阳,装修都唔错!最紧要冷气够!有自助水机,而且有纸围裙供应,唔怕食面弹到自己!值得一赞!店员嘅服务都唔错!好细心讲解!等咗唔够5分钟,个lunch set就到咗!餐牌上写明只有一只饺子,谂住好细只,但原来都几大只,呢只饺子系蒸饺子,味道中规中矩!之后就到碗刀削面,第一时间饮啖汤,可能期望太高,我觉得就一般般,唔会令你好惊喜!反而啲刀削面就几好,但系份量就唔系好多,讲吓啲排骨,骨就比较多啲,啲肉唔系好多,佢有个酱汁俾你点肉食,有少少感觉食紧汤渣,不过价钱真系唔系好贵,喺尖沙咀嚟讲,算系咁!只不过期望太高啫!不过希望佢改善吓啲汤嘅味道,将来有机会再试吓先!
泡菜饺子

辣排骨刀削面