2022-02-03 425 浏览
两个人嚟到Pizza Maru,因为怕食唔哂,所以只系叫咗两个Main Course,一个意粉加一个Pizza,香港唔多地方食到芝加哥Pizza,试吓依间嘅好唔好食先!第一样上枱嘅系蒜蓉蕃茄蟹肉意粉,意粉上有一只炸软壳蟹,斩开咗一半。先讲意粉,食落有少少辣,有蕃茄嘅酸味,但无甜味平衡翻,所以味道有啲单调,或者我会话系偏韩式味道多啲,唔系香港人惯常嘅调味,而软壳蟹有惊喜,外脆内软,蟹入面仲有膏,加少少咸味吊味,好食。推介单点炸软壳蟹小食!之后上枱嘅Chicago Pizza,焗得好香脆,超多芝士,一切开就流哂出嚟,表面加咗糖霜,所以食落系比较甜,同样都系比较韩式嘅味道,唔系好食得惯,辣肉肠同蕃茄份量少,成个Pizza只有芝士同甜味,味道单调,芝士量太多,即使个Pizza size唔系好大,但两个人要食哂一个Pizza都好吃力,可能3-4个人嚟一人食1-2块过吓口瘾就啱。整体质素系OK,调味就比较韩式一啲,不过唔同人唔同口味,未食过都可以一试!
,试吓依间嘅好唔好食先!

。推介单点炸软壳蟹小食!

整体质素系OK,调味就比较韩式一啲,不过唔同人唔同口味
,未食过都可以一试!
蒜蓉蕃茄蟹肉
太阳蕃茄芝加哥