2017-01-16
经过几次呢间韩式小店,次次都冇入去,因为个外观真的唔吸引~不过今次好想好想食烧肉,于是第一次入去试下,系门口睇餐牌,有位女士话佢地餐厅相比出面韩式烧肉系比较平,我觉得佢呢个手法有啲搞笑,同埋奇怪。入到去坐低,紧系睇下餐牌,我地都系谂住食少少烧肉加个饭或面,因为全食烧肉好热气,而且我地今日又唔太肚饿,不过侍应姐姐一黎就叫我地叫最贵个套餐,全部都系肉,好似有5款肉,五百几蚊,其实算系抵嘅,但系我怕食唔晒。之后我话再谂下先,佢就唔理我喇!值得一赞嘅系佢地啲前菜,都跟得好足,个茶都好香好好饮,不过偷听到原来一人得两款前菜,二人就有四款。准备烧肉,佢地都配咗三款酱汁,都做得唔错。主角到~ 牛肋肉,侍应姐姐一黎就帮我地放晒落去,我其实想慢慢烧架……不过啲牛真系好香,入口好有肉汁,唔洗调味都已经好好食。再黎一个猪腩肉~ 猪肉都好香口,啲脂肪分布几靓,烧啲猪油出黎好香好香~配埋个菇都好好味,吸咗啲牛油同猪油,好正!最后食埋个石头锅饭,又系一黎姐姐就帮我地搅拌好,不过都好好食,如果再加多少少辣就仲好味!埋单295,价钱都差唔多,收银应该系老板娘,系咁叫我地拎多几粒糖,话系韩国嘅饭焦糖,我拎咗两粒,出门口
之后我话再谂下先,佢就唔理我喇!
值得一赞嘅系佢地啲前菜,都跟得好足,个茶都好香好好饮,不过偷听到原来一人得两款前菜,二人就有四款。 准备烧肉,佢地都配咗三款酱汁,都做得唔错。 主角到~ 牛肋肉, 侍应姐姐一黎就帮我地放晒落去,我其实想慢慢烧架……不过啲牛真系好香,入口好有肉汁,唔洗调味都已经好好食。 再黎一个猪腩肉~ 猪肉都好香口,啲脂肪分布几靓,烧啲猪油出黎好香好香~ 配埋个菇都好好味,吸咗啲牛油同猪油,好正!
最后食埋个石头锅饭,又系一黎姐姐就帮我地搅拌好,不过都好好食,如果再加多少少辣就仲好味! 埋单295,价钱都差唔多,收银应该系老板娘,系咁叫我地拎多几粒糖,话系韩国嘅饭焦糖,我拎咗两粒,出门口食,真系有饭味架!有趣~
总结~ 食物质素高,价钱比坊间韩烧系平,唔好俾门面吓亲!但侍应姐姐有待进步~