Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
两个星期前去完韩国,返到香港之后,实在十分挂念韩国既炸鸡配啤酒,一直都心痒痒衬星期日放假,就搜寻左hk既韩国菜一search就见到Yadllie Platter,证明都有返咁上下人气我地18.30去到,好在仲未算好多人,但系20:00走既时候已经排哂长龙,大家记得要bk位喇!间店系兆万11楼,地点方便,地方好大,好开心被安排坐卡位,私隐度好高装修简单但系舒服,老公话呢间好似系韩国都有分店好有去左韩国既感觉呀!服务都好细心,有得充电充电上面仲有个钟仔,如果想揾waitor既时候就可以按钟,果然系好快有人行过黎啊不得不赞赏呢到既服务,有求必应,好好礼貌,有几个男侍应仲好韩仔feel添,哈哈😄食物选择真系好多,价钱黎讲都叫适中韩国菜出名分量够,成日都会食到个肚胀卜卜先走!天国的荣耀个名真系改得好好听啊,安格思肉眼配炒杂菜~ 上菜既时候已经好吸睛,安格斯扒下面既热石将安格斯慢慢烧熟,沙沙声,劲香Waitor好细心咁提醒,要先翻翻安格斯,如果唔系可能会 ‘痴底’。安格斯有返咁上下厚度,透过黑石既温度刚刚好将安格斯煮熟,而且可以锁住d肉汁,一口咬落去,好juicy真系性价比高啊!大家一定要点一点旁
两个星期前去完韩国,
返到香港之后,实在十分挂念韩国既炸鸡配啤酒,一直都心痒痒

衬星期日放假,就搜寻左hk既韩国菜

装修简单但系舒服,老公话呢间好似系韩国都有分店
好有去左韩国既感觉呀!

服务都好细心,有得充电

食物选择真系好多,价钱黎讲都叫适中
韩国菜出名分量够,成日都会食到个肚胀卜卜先走!

天国的荣耀
个名真系改得好好听啊,安格思肉眼配炒杂菜~

真系性价比高啊!
大家一定要点一点旁边既BBQ酱,同安格斯既味全好夹!
食韩国菜原来唔一定净系食炸鸡
配合埋d炒杂菜同埋salad,即刻可以中和下

芝士蟹子蛋卷
作为蛋控既我,见到呢碟芝士蟹子蛋卷真系心心眼
超级多蟹子,芝士仲做到拉丝添,食既时候一不小心就会跌晒d蟹子,所以要食得小心d~

棉花糖炸无骨鸡
真系点小得食炸鸡啊!我地就搞搞新意思,叫左棉花糖无骨炸鸡,吸睛度系100分

下单既时候已被告知要等15分钟,赶时间既话就叫其他炸鸡啦!
棉花糖上碟既时候仲大过块脸,哈哈
Waitor温馨提示要相机食先,因为下一个step就系要烧融d棉花糖!
有得睇有得食有得玩,好happy!
烧融左d棉花糖之后终于见到炸鸡既真身
仲有惊喜咁送埋好多薯条添
炸鸡有少少辣,但系对于唔太食得辣既我黎讲都接受到!因为棉花糖融左之后会有少少糖洒左系炸鸡上面,做到甜甜辣辣既效果,真系好有心思

水冷面

食左辣野,就当然要食埋冷面啦,完全可以中和到d辣同埋肉!
劲劲劲多紫菜,my favourite

水冷面最重要够冻,冻先至好食,完完全全做到呢个效果

面身比较软, ‘雪’一声就食到一啖,好正
奇异果米酒
炸鸡又点少得叫啤酒同甜品
我地叫左奇异果米酒

有成900ml架,2个人都够饮
超级真材实料既奇异果呀

大概4-5度左右,一d都唔难入口
虽然酒精度数唔高,但真系太大支,饮饮下面都红哂

草莓雪冰

又系展现女人有两个胃既时候

草莓雪冰,就系卖相都已经好吸引
可能唔系草莓既季节,有少少酸,但系配合埋甜甜地既沙冰,味道刚刚好
不得不赞赏,雪冰上面既云尼拿雪糕真系超级好食,好滑好有奶香味

顺单一提,原来可以做会员蓄积分
大家不妨做埋会员,密密食

————————————————————
整体黎讲,Yadllie plate 真系食得过,食物质素高,分量又够,服务好,环境舒服

记得要book位啊

2018-10-07